Daniel Xu

Daniel200x280Op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door ICT- automatisering en in 1992 ontwierp ik mijn eerste script met DOS-commando’s op een computerschool in China. In combinatie met de interesse om de omgeving en aarde te ontdekken deed ik mijn BSc in geografische informatie systeem (GIS) in China. Eenmaal afgestudeerd zocht ik een uitdaging buiten China, in de ‘westerse wereld’. Ik had verschillende MSc programma’s in US, Canada, Australië, Engeland en andere landen opgezocht. Uiteindelijk viel mijn keuze op het programma van de TU Delft met een technische en praktische focus.

Gedurende mijn meer dan 3 jaar ervaring als software consultant heb ik verschillende activiteiten binnen diverse industrieën gedaan: software ontwikkeling/ testen; data analyses/ migratie/ kwaliteit controle, database beheer en Business Intelligence.

Wat ik het allerleukst vind is om een eenvoudig en intuïtieve user interface te bouwen voor een klant, waarbij de achterkant zeer complex kan zijn. Ook de communicatie met de klant vind ik belangrijk om aan de verwachtingen te voldoen.

Binnen Innoves ben ik front-end developer SAP. SAP is een van de meest krachtige enterprise softwareprogramma’s waar ik ooit mee heb gewerkt. De standaard GUI is alleen niet echt gebruiksvriendelijk en het kost vaak veel tijd voor mensen om iets binnen het systeem te vinden en aan de software te wennen.

Om deze reden heb ik mijn focus gelegd op de front-end technologieën – SAP Fiori en SAP UI5. Door deze technologieën toe te passen en te combineren met mijn all-round ICT ervaring, interesse in de behoefte van gebruikers kan ik gebruiksvriendelijkere SAP schermen creëren.