Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT

GDIHet GDI is verantwoordelijk voor het beheer van belangrijke infrastructurele voorzieningen en financiële systemen, websites van het ministerie van Veiligheid en Justitie én de Rijksdienst, diverse primaire en secundaire ondersteunende applicaties en het beheer van de werkplekken van het verzorgingsgebied van het bestuursdepartement.

Sinds 1999 is de organisatie van GDI (voorheen GBO) gecertificeerd voor de ISO 9001 norm. Het toepassingsgebied van het kwaliteitssysteem is: Het GDI verleent integrale ICT-ondersteuning aan zijn klanten, waaronder het beheer van informatiesystemen die de bedrijfsvoeringprocessen ondersteunen. De klanten van GDI bevinden zich binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie en bij andere rijksoverheidsorganisaties.

Voor het GDI heeft Innoves diverse (technische) opdrachten uitgevoerd. Zo is heeft er een migratie van HP-UX naar Linux plaats gevonden. Zijn er systeem migraties uitgevoerd van het bestaande Jurist systeem naar het Floris systeem voor IND en DT&V. Wordt er gewerkt aan (fysieke) verhuizingen en meegewerkt aan het SEPA project.